logo

Gallery - Gerard Street, Alexandria

Modernising, creating more space and respecting heritage were the aims of the project at this lovely worker’s cottage in Alexandria. The cottage’s entire rear section was removed and a 2-storey extension built behind the roofline. The front section was renovated and restored to its former glory, with exposed original brickwork running the length of the entry hall making a striking statement to the property’s history.

The hall opens to a bright sitting/dining area and modern glass balustrade staircase, marking the transition from old to new. A sense of openness and space has been created in this slimline property, thanks to carefully thought-out design. There’s effortless flow as you move from one space to the next, with none of the bottleneck areas of the former floor plan.

Upstairs are 2 spacious bedrooms and a slick new bathroom, while the downstairs bathroom also received a modern makeover. Beautiful new dark wood flooring throughout the property blends old into new. And at the back, full width sliding doors offer easy flow from the living space to the rear courtyard.