logo

Gallery - Boyce Street, Glebe II

From just another Glebe terrace, a series of design innovations has created a rare gem of a home for its owners, a family of 4. The dated, slightly rundown original house has been respectfully updated to seamlessly flow into the new extension. The front sitting room and dining area of the original section was opened up with a new archway, while the house’s rear is now a breezy, modern living space for the family.

A unique set of stackable sliding doors separates kitchen, family room and rear deck, so the family can open up one area to another as needed, for uninterrupted open plan living. And skylights in the kitchen bring extra light and warmth all year round. On level 2 of the extension, there’s an ultra modern, versatile bathroom with double vanity, sectioned-off wet area and stunning, Moroccan-inspired tiled feature wall. A bathroom with this functionality was an important inclusion for this family, with their 2 young daughters.

The new upstairs section also gives each of the daughters their own good-sized bedrooms, with high ceilings, and double French doors opening out to wrought iron Juliet balconies overlooking the back yard. The talking point of the project is the roof top lawn above the new double garage that opens onto the rear laneway. The family now has double the back yard for their girls – and pets – to play in, and ample space for entertaining guests.