logo

Gallery - Francis Street, Lilyfield

This Lilyfield family of 4 loves cooking and entertaining, and needed more space to accommodate their socially active lifestyle.

Adding an architecturally-designed rear 2-level extension transformed their charming single-storey 3-bedroom, timber-cladded cottage into an expansive 2-storey, 5-bedroom, ultra-modern home. A respectful design twist compliments the traditional horizontal cladding of the cottage, with solid vertical timber cladding to the first floor addition. An internal renovation creates a seamless connection between the existing space and the extension.

Using steel extensively throughout the new structure allowed for a striking frameless corner that opens from the dining/lounge space to the resort-like backyard and pool area.

So many design details put a personal stamp on this home, from the gorgeous natural stone tiles in the bathroom, a stunning custom-made staircase, and the huge frosted glass sliding door that opens from the living space out onto the vast deck area. The upstairs master bedroom has a spacious walk-in robe and an outlook over the pool area, while oversized skylights above the stairwell flood both levels with natural light all year.

The entire internal fit-out boasts high-spec materials, including pre-finished solid timber flooring and state-of-the-art kitchen, with its bold charcoal-toned counters and cupboards, and generous gas cook top – to suit this family’s culinary flair.